Anne-Marie Groenveld


 

was al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door dieren in het algemeen, maar paarden in het bijzonder. Al heel jong bestond de wens dierenarts te worden. Ze is doortastend en zeer vasthoudend als het om dieren gaat. In haar jeugd is een heel scala van dieren de

revue gepasseerd met als uitblinker haareerste pony die uiteindelijk 44 jaar is geworden. Met een goed stel hersens en een enorm doorzettingsvermogen is haar opleiding, noodgedwongen, in Belgie begonnen en daarna uiteindelijk in 1994 in Utrecht opnieuw gestart en in begin 2002 afgesloten.


Gedurende een internship bij paardenkliniek Bears in Friesland,  onderdeel van dierenkliniek Oost-Drenthe,  heeft zij uitgebreide ervaring in de paardengeneeskunde en m.n. in de vruchtbaarheidsbegeleiding opgedaan.

Daarna heeft ze bijna 3 jaar in een gemengde praktijk in Enkhuizen gewerkt waar ze heeft kennisgemaakt met West-Friesland en al haar facetten.

Uiteindelijk heeft zij besloten zich enkel op de paarden toe te leggen.

Ze is bijna twee jaar aan de Nieuwe Heuvel in Lunteren, een groot dekstation, handelsstal en manege, als vaste dierenarts verbonden geweest, maar de liefde voor West-Friesland bleef echter trekken en sinds 1 januari 2008 heeft ze haar eigen paardenpraktijk opgericht in Andijk als professionele, zeer bevlogen en enthousiaste paardendierenarts.


Anne-Marie is erkend paardendierenarts, FEI-dierenarts, gediplomeerd chiropractor, veterinair acupuncturist (aangesloten bij SNVA) en ORUN instructrice. De fascinatie voor de gezondheid en het welzijn van paarden brengt haar ertoe steeds nieuwere wegen te bewandelen om hieraan invulling te geven.

Regelmatig volgt zij nascholing om up-to-date te blijven van de nieuwste aandoeningen, diagnostische mogelijkheden en therapieŽn. Tevens volgt zij  de gloednieuwe post-doctorale opleiding voor dierenartsen op het gebied van holistische diergeneeskunde (zie elders).